08 november

Dinsdag: bij klanten en op kantoor

De dinsdag is voor mij, Christiaan Mollema, een gedeelde dag. In de ochtend werk ik bij DTG. Dit bedrijf levert online marketing services voor het MKB, ze maken bijvoorbeeld websites. Ik spreek hier zieke werknemers, waarbij we regelmatig ook spreken over de mogelijkheden die mensen hebben ondanks een medische klacht. Voor sommige mensen is het best moeilijk om in zo’n situatie met werk bezig te zijn. Anderen vinden het juist heel prettig omdat werk ook ritme en afleiding kan geven.

Gemakkelijk overleggen

Het voordeel van werken op locatie is dat ik gemakkelijk kan overleggen met de afdeling HR en leidinggevende. In de middag zit ik om de week op kantoor. Ik spreek hier werknemers van kleinere bedrijven; het loont niet om een halve dag of langer bij het bedrijf zelf op locatie aanwezig te zijn. Daarnaast heb ik om de week opleidingsoverleg. Ik zit dan samen met mijn beide collega-assistenten en onze opleider rond de tafel. We bespreken casuïstiek, opdrachten vanuit de opleiding of, zoals in dit geval, een video-opname van een spreekuur.

Spreekuur

De andere week heb ik in de middag spreekuur bij de RAI Amsterdam. Dit bedrijf is actief bezig met de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van zijn werknemers. Ik maak deze week onder andere een ronde met de arbodeskundige. We willen beter inzicht krijgen in waar werknemers zwaardere til- en sjouwwerkzaamheden moeten uitvoeren. Ook proberen we tot oplossingen te komen om mensen te ontlasten bij fysiek zware werkzaamheden.

Meer weten? Meelopen?

Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact met mij op. Wil je als coassistent of als arts een dag met mij meelopen om een betere indruk te krijgen? Ook dat kan. Stuur me even een mail, dan hoor je van me!

Deel dit artikel: