Over het vak

Bedrijfsarts: het betere werk!

Als bedrijfsarts ben je geneeskundig specialist op het gebied van werk en gezondheid. Je adviseert en begeleidt werknemers en werkgevers op individueel niveau én op organisatieniveau. Zo draag je bij aan gezonde bedrijven met vitale medewerkers en veilige werkomstandigheden. Vijf redenen waarom wij – de ambassadeurs – ons vak een prachtvak vinden:

    1
Je maakt het verschil

Als bedrijfsarts maak je het verschil. Want werk is superbelangrijk. Een bron van energie en geluk, zelfs als iemand chronisch ziek is. Je beschermt en bewaakt de gezondheid van velen. Je bevordert de inzetbaarheid van mensen, tot aan hun pensioen. Je vertaalt individuele casuïstiek naar interventies op organisatieniveau. Met grote impact op mens en bedrijf.

   2
Je bent vrij en ondernemend

Als bedrijfsarts heb je veel vrijheid om mensen echt te helpen. Jij bepaalt samen met de persoon die voor je zit wat er nodig is. Jij zit aan het stuur van je werk-privé balans. Je werkt in loondienst of vestigt je als zelfstandige. Door deze autonomie en regelmogelijkheden heb je grote invloed op je eigen werkplezier.

   3
Je bent actief op vele fronten

Als bedrijfsarts heb je veel afwisseling. Alle ziekten en aandoeningen komen voorbij. Ook werk je op meerdere niveaus en in verschillende krachtenvelden. Je hebt persoonlijk contact met de werkvloer én met de directeur. Je hebt overleg met huisartsen en medisch specialisten. Daarnaast neem je zelf initiatief binnen medische, sociale, juridische en bedrijfseconomische spelregels. Hierdoor wordt het nooit saai.

   4
Je blijft je ontwikkelen

Als bedrijfsarts blijf je je ontwikkelen. Ben je vooral sterk als expert of als adviseur? Ben je een sectorspecialist of meer een allrounder? Ben je praktisch ingesteld of meer een onderzoeker? Werk je graag voor grote bedrijven of pas je beter bij het midden- en kleinbedrijf? Ligt je voorkeur bij preventief of curatief? Gaandeweg ontdek je waar jouw kracht en interesses liggen en krijg je kansen om je verder te ontplooien.

   5
Je hebt uitstekende kansen op een goed betaalde baan

Het beroep bedrijfsarts heeft vele inhoudelijk aantrekkelijke kanten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Met de grote uitstroom van oudere bedrijfsartsen zijn de kansen op werk de komende jaren uitstekend. Daarnaast is een goed salaris natuurlijk ook altijd mooi meegenomen!

Kantel uw smartphone en doe de test.

Deel dit artikel: