Bedrijfsarts Worden op NCC

Op 8, 9 en 10 maart vindt het tweejaarlijkse Nationaal Coassistenten Congres (NCC) plaats en Bedrijfsarts Worden is erbij! Ambassadeur Mèdelyn Wennekers en haar collega Fleur van Gestel (beiden werkzaam bij Zorg van de Zaak) nemen je mee in de wondere wereld van bedrijfsgeneeskunde tijdens onze paralelle sessie én op de carrièrebeurs.

Paralelle sessie & stand
Als bedrijfsarts ben je geneeskundig specialist op het gebied van werk en gezondheid. Maar wat doet een bedrijfsarts eigenlijk? Hoe ziet een werkweek eruit? Waarom zou je wel of niet voor dit vak kiezen? Tijdens een interactieve sessie van aios bedrijfsgeneeskunde Mèdelyn en Fleur kruipen deelnemers in de huid van een bedrijfsarts. Aan de hand van een bijzondere casus, prikkelende stellingen en persoonlijke ervaringen van onze ambassadeurs. Op de carrièrebeurs kun je bij onze stand terecht voor meer informatie over de opleiding en het vak van de bedrijfsarts. Zien we jou daar?

Ambassadeur Mèdelyn

Mèdelyn werkte als arts-assistent dermatologie in het ziekenhuis toen haar nieuwsgierigheid naar de verhalen áchter de patiënt begon te groeien. ‘Om mensen verder te helpen, is meer nodig dan medische kennis over de aandoening of klacht.’ Ze besloot het over een andere boeg te gooien en inmiddels is ze in opleiding tot bedrijfsarts. Haar advies voor geneeskundestudenten en alle artsen die een andere richting overwegen? ‘Probeer uit te zoeken wat belangrijk voor jou is en laat los wat anderen daar eventueel van vinden. Meelopen en verhalen horen van anderen kan daarbij helpen.’

NCC
Het Nationaal Coassistenten Congres (NCC) staat bekend als het grootste landelijke evenement voor én door geneeskundestudenten. Dit driedaagse congres biedt eens per twee jaar honderden coassistenten en derdejaars geneeskundestudenten de kans om educatie en beroepsoriëntatie te combineren met netwerken en ontspanning.

Deel dit artikel: