09 november

Woensdag opleidingsdag

Woensdag is voor mij, Christiaan Mollema, opleidingsdag. Ik volg mijn opleiding tot bedrijfsarts bij de NSPOH in Utrecht. We zijn nu bezig met het blok ‘Risico in arbeid’. Hierbij hebben we onder andere onderwijs gehad in fysieke risicofactoren en psychosociale risicofactoren. Vandaag is het onderwerp lawaaischade en audiometrie. Lawaaischade is een veel voorkomende beroepsziekte. Het is voor de bedrijfsarts van belang om hier aandacht voor te hebben. We krijgen inzicht in risicovolle arbeidssituaties, normwaarden en aanbevelingen ter verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Arbeidsdermatologie

In de middag hebben we onderwijs over arbeidsdermatologie. Hierbij krijgen we vooral aan de hand van casuïstiek onderwijs over anamnese, herkenning, lichamelijk onderzoek en mogelijke therapie. Daarnaast is er aandacht voor de preventie bij beroepsgerelateerde huidaandoeningen.

img_1440

Meer weten? Meelopen?

Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact met mij op. Wil je als coassistent of als arts een dag met mij meelopen om een betere indruk te krijgen? Ook dat kan. Stuur me even een mail, dan hoor je van me!

Deel dit artikel: