Jeffrey Schaap

‘Naar de mens kijken, niet alleen naar de aandoening’

Tijdens zijn eerdere werkzaamheden als anios huisartsgeneeskunde, neurochirurgie en neurologie liep hij steeds tegen het tijdsgebrek bij deze disciplines aan. De focus lag vaak op de aandoening, voor het plaatje eromheen was geen ruimte. Dat vond Jeffrey Schaap zonde. ‘Naar de mens kijken, niet alleen naar de aandoening. Dat is wat mij zo aantrekt in het vak bedrijfsgeneeskunde. Als bedrijfsarts heb ik nu de tijd om iemand te leren kennen. Ik begeleid mensen tijdens een langere periode en heb per consult een half uur de tijd . Hierdoor kan ik verder kijken dan alleen het ziektebeeld. Zo kan ik mensen ondersteunen op heel veel vlakken en ze proberen verder te helpen met hun leven.’

In november 2017 is Jeffrey begonnen bij Zorg van de Zaak. Sinds september 2018 is hij er in opleiding tot bedrijfsarts. Hij geniet niet alleen van de ruimte om mensen goed te begeleiden, maar ook van de balans tussen werk en privé die het vakgebied hem biedt. Het geeft hem, naast de uitdaging van zijn werk, de mogelijkheid om ook een aanwezige vader voor zijn twee jonge zoontjes te zijn.

Studenten in de noordelijke Randstad opgelet!

Jeffrey wil als ambassadeur graag over zijn vak vertellen. Woon in je in de noordelijke Randstad en wil je een dagje met hem meelopen om meer te weten te komen over het vak? Mail dan Jeffrey!

Deel dit artikel: