Boyd Thijssens

‘Tijd om door te vragen, uitleg te geven’

Tijdens zijn geneeskundestudie kreeg hij nauwelijks wat mee van bedrijfsgeneeskunde. Een meeloopdag met een enthousiaste collega opende hem de ogen. Boyd Thijssens zag wat het werk van een bedrijfsarts in de praktijk inhoudt en was geboeid. ‘Het mooie van de bedrijfsgeneeskunde is dat je op veel vlakken iets kan betekenen voor iemand. Je kijkt niet louter naar het ziektebeeld, er is tijd om door te vragen en uitleg te geven.’ Inmiddels werkt Boyd als bedrijfsarts in opleiding bij De Nieuwe Arts. Zijn opleiding volgt hij bij het SGBO Radboudumc. Naast zijn werk is hij fanatiek krachtsporter. “Als bedrijfsarts stippen we vaak het belang aan van een goede werk-privé-balans. Dat geldt natuurlijk ook voor mij zelf.’

De andere dokter

Benieuwd hoe Boyd precies aios bedrijfsarts is geworden? Hoe zijn dagelijkse werk eruit ziet en wat de opleiding inhoudt? Beluister dan ook de podcast van De andere dokter!

Studenten opgelet!

Boyd wil als ambassadeur graag over zijn vak vertellen. Woon in je in de regio Zuidoost Nederland (van Eindhoven tot Maastricht) en wil je een dagje met hem meelopen om meer te weten te komen over het werk van een bedrijfsarts? Mail Boyd!

 

 

Deel dit artikel: