23 november

Groeien als coach en als adviseur

Elke woensdag heb ik, Leonie Mooyman, een opleidingsdag bij de NSPOH in Utrecht. Zo ook vandaag. Ik volg de vierjarige opleiding Bedrijfsgeneeskunde, die werken en leren combineert. Zo leer ik het vak in de praktijk. Ik ben heel blij dat ik me binnen Arbo Unie kan ontwikkelen tot geregistreerd bedrijfsarts. Binnen de opleiding leer ik hoe ik mijn medische expertise kan inzetten voor adviezen aan HR-afdelingen, leidinggevenden en medewerkers. Naast arts ben je ook een coach en adviseur. Dat vind ik echt de meerwaarde van dit vak. Omdat je naast je medische ook je bedrijfskundige blik kunt verbreden.

Verzuim & re-integratie

Onze groep bestaat uit zowel verzekeringsartsen als bedrijfsartsen in opleiding. Door de gemengde groep bekijken we verschillende onderwerpen vanuit diverse oogpunten. Hier leren we veel van. Sinds twee weken werken we aan het blok verzuim en re-integratie. We hebben twee protocollen behandeld: ‘Richtlijn hart en werk’ en ‘Richtlijn klachten arm, schouder, nek (KANS)’. We bekijken dan hoe wij als bedrijfsarts invloed kunnen uitoefenen op cliënten met deze klachten. Maar ook hoe we cliënten zelf de regie kunnen laten nemen.

img_3691

Multidisciplinaire samenwerking

Ik word bij Arbo Unie tijdens mijn opleiding intern begeleid door een ervaren bedrijfsarts, die als praktijkopleider is getraind. Minimaal 1x per week bespreken we 1,5 uur casuïstiek en onderwerpen die tijdens mijn studie behandeld worden. Zo krijg ik optimale ondersteuning en kan ik mezelf goed ontwikkelen om een deskundige bedrijfsarts te worden. Dat ik deze opleiding bij een bekende, landelijk opererende arbodienst doe, betekent naast een mooie klantenportefeuille ook een hoog kwaliteitsniveau. Vooral de multidisciplinaire samenwerking vind ik daarbij een groot pluspunt. Zo kan ik altijd overleggen met een arbeidshygiënist, een psycholoog, een arbeids- en organisatiedeskundige of een veiligheidskundige. Al die expertise heeft mijn werkgever in huis.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding Bedrijfsgeneeskunde? Ik ga graag in gesprek met geneeskundestudenten die overwegen om bedrijfsarts te worden. Stuur mij een mail, dan maken we een afspraak!


Blogs & video’s

‘Ik wil de hele mens kunnen zien’
‘Voel me vrij en verantwoordelijk’
Van spreekuur tot verzuimtraining

Deel dit artikel: