Martijn Leunissen

‘Mooi vak, goed te combineren met topsport’

Al tijdens zijn studie aan de Universiteit van Maastricht raakte Martijn Leunissen geïnteresseerd in het vak bedrijfsarts. ‘Het vak behelst alle aspecten van iemands leven. Je ziet een patiënt in zijn totaliteit en kan daarom ook op meerdere vlakken iets betekenen.’ Martijn is in 2010 afgestudeerd als arts en sinds 2011 werkzaam bij WVM Bedrijfsartsen. In oktober 2013 is hij begonnen aan de opleiding tot bedrijfsarts bij SGBO in Nijmegen. Het werk bevalt goed. ‘Je bent actief in een dynamisch speelveld met werknemers, werkgevers, verzekeraars, behandelaars et cetera. Ik krijg ook een kijkje in de keuken van bedrijven, Altijd leuk en leerzaam.’

Wat absoluut heeft meegespeeld bij Martijn is de mogelijkheid om part-time te werken. Martijn is namelijk ook topsporter. Hij vormt de helft van het professionele Latin American danspaar Martijn & Nathalie, o.a. Nederlands Kampioen Professional Latin 2015. Die passie kan hij als ‘Dansende Dokter’ goed combineren met zijn baan als bedrijfsarts!


Martijn vertelt als ambassadeur graag over zijn vak. Woon in je in de regio Zuidoost Nederland en wil je een dagje met hem meelopen? Of wil je hem uitnodigen voor een bijeenkomst van jouw studievereniging? Mail Martijn!

Deel dit artikel: