Julia Verbist

‘Van stratenleggers tot consultants: ik begeleid ze allemaal’

Als arts in opleiding tot bedrijfsarts staat Julia midden in de maatschappij en heeft ze een verbindende rol in het bedrijfsleven. Dat vindt zij het allermooiste aan het vak. “De band die je opbouwt met werkgevers en de adviserende rol die je hebt binnen een bedrijf vind ik fantastisch”.

Julia’s studiepad begon bij de studie fiscaal recht. Omdat ze naar eigen zeggen interesse had in het bedrijfsleven, ervan hield om complexe puzzels op te lossen en graag iets wilde betekenen voor mensen. Na een jaar maakte zij de overstap naar de studie geneeskunde in Groningen. Met dezelfde motivatie, maar iets meer focus op mensen en gezondheid.. Gedurende de studie kreeg zij een voorkeur voor praktische vakken en begon ze haar carrière binnen de chirurgie en SEH in Amsterdam. Toch miste ze daar de betrokkenheid en langdurige begeleiding van mensen. Daarom maakte ze uiteindelijk de afslag naar de bedrijfsgeneeskunde. Als arts in opleiding tot bedrijfsarts geniet ze nu van de combinatie medische casuïstiek en contact met werkgevers en organisaties.

Als AIOS bij Zorg van de Zaak motiveert Julia werkgevers en werknemers om verzuim aan te pakken en te zorgen voor een duurzame re-integratie. In haar vrije tijd houdt ze van koken (en eten) en sporten.


Wil je een vraag stellen of een dagje meelopen? Mail Julia.

Deel dit artikel: