Nieuw: nu ook opleiding via kleinere praktijken

De mogelijkheden om bedrijfsartsen op te leiden waren tot nu toe beperkt. Alleen bij de grotere arbodiensten zijn er opleidingsplaatsen. Bedrijfsarts2022  gaat hier verandering in brengen. Basisartsen kunnen bij hun opleiding tot geregistreerd bedrijfsarts voortaan ook ervaring opdoen in kleinere praktijken zoals maatschappen of zelfstandige bedrijfsartsen.

Bedrijfsarts 2022 is een initiatief van de NSPOH en Yellow Factory. De opleiding is een volwaardige opleiding tot bedrijfsarts en past binnen de eisen van het nieuwe landelijk opleidingsplan. De nieuw opgerichte Stichting Praktijkopleiding Arbo Professionals (SPAP) vraagt voor de aangesloten kleinere praktijken de erkenning aan als opleidingsinstelling. Deze praktijken moeten voldoen aan de kwaliteitseisen die de SPAP, en uiteindelijk de KNMG, stelt. De NSPOH verzorgt het cursorisch onderwijs.

Aftrap in 2018

Er is meer dan voldoende belangstelling van praktijken en artsen voor het nieuwe initiatief. De eerste groep artsen start begin 2018 met de medische vervolgopleiding bedrijfsgeneeskunde. Ze hebben normaliter in 2022 hun diploma. Meer weten? Check www.bedrijfsarts2022.nl.

 

Deel dit artikel: