Ufuk Demirtas: bloed kruipt waar het niet gaan kan

De bedrijfsartsen laten zich volop zien bij de Medische Carrièredagen, bijvoorbeeld a.s. zaterdag bij M.F.V. Panacea in Groningen. Ufuk Demirtas, AIOS bedrijfsgeneeskunde bij Arbo Unie, houdt er een workshop.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Al op jonge leeftijd wist Ufuk dat hij arts ging worden. In eerste instantie vanuit het romantische beeld dat hij als kind had van dokters. Later vanwege de interesse in mensen, het menselijk lichaam en gezondheid. Na zijn Vwo-opleiding werd hij niet direct ingeloot voor de opleiding Geneeskunde. Hij ging toen biomedische wetenschappen studeren en runde ook een aantal jaren een horecazaak. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een aantal leerzame jaren besloot hij om zijn passie te volgen en te starten met de opleiding Geneeskunde. Pas in de laatste fase van de opleiding maakte hij kennis met het vak Bedrijfsgeneeskunde. Zijn interesse was gewekt!

Wat heeft hem naar dit vak gedreven?

Afgelopen jaar is Ufuk afgestudeerd. Hij werkt nu als aios bedrijfsgeneeskunde bij Arbo Unie. Bij de workshop gaat Ufuk in op zijn motieven om te kiezen voor de bedrijfsgeneeskunde. Wat heeft hem naar dit vak gedreven? Welk beeld had hij vooraf? En hoe kijkt nu tegen het werk aan? Hij gaat ook aan de hand van enkele stellingen in gesprek met de aanwezigen bij de workshop.

Deel dit artikel: