24 november

Donderdag: inhouse bij gemeente Apeldoorn

Tweemaal per week verzorg ik, Leonie Mooyman, mijn spreekuur bij de gemeente Apeldoorn. Zo ook deze donderdag. In het gemeentehuis heb ik een spreekkamer waar ik de cliënten ontvang. Het is heel goed om bij de klant ‘inhouse’ te zitten. Zo heb je korte lijnen, kun je snel schakelen en ben je zichtbaar voor leidinggevenden en medewerkers. Zowel de leidinggevenden als de medewerkers komen gemakkelijk even binnenlopen. De drempel om contact op te nemen is laag.

Presentatie: psychisch verzuim

Vandaag ben ik gestart met een Sociaal Medisch Overleg (SMO) bij de gemeente Apeldoorn. Dit is een bespreking met HR en met de leidinggevenden van de gemeente. We nemen casuïstiek en thema’s door rond preventie, verzuim en re-integratie. Vanochtend stond het thema psychisch verzuim op het programma. Ik heb een presentatie gegeven over hoe ze als leidinggevende een rol kunnen spelen in het psychische verzuim van hun medewerker.

Alle relevante disciplines bij elkaar

Vervolgens hebben wij op onze Arbo Unie locatie in Apeldoorn een bedrijfsteamoverleg met lunch over en met de gemeente. Alle professionals van Arbo Unie die samenwerken met de gemeente zijn hierbij aanwezig. Dit zijn naast mij de accountverantwoordelijke, de verzuimcoach, een arbeidsdeskundige, een arbeids- en organisatiekundige, een ergonoom, een arbeidshygiënist en een veiligheidskundige. Met een afvaardiging van de gemeente en ons team evalueren we de samenwerking. En kijken we vooruit naar 2017. We maken mooie plannen om de medewerkers van de gemeente een leven lang optimaal te laten werken, op een veilige, gezonde en productieve manier. Alle disciplines die bijdragen aan dat doel hebben we in huis.

naamloos

In gesprek met mijn praktijkopleider

Ik sluit de dag af met een bespreking met mijn praktijkopleider binnen Arbo Unie, waarmee ik diverse zaken bespreek over mijn studie Bedrijfsgeneeskunde. Hierbij bespreken we casussen waar ik tegenaan ben gelopen, maar ook welke rol ik in situaties juist wel of niet moet nemen. Erg leerzaam!


Meelopen?

Wil je een keer met mij meelopen om te zien wat mijn werk in de praktijk inhoudt? Stuur mij een mail, dan maken we een afspraak!


Blogs  & video’s

‘Ik wil de hele mens kunnen zien’
‘Voel me vrij en verantwoordelijk’
Van spreekuur tot verzuimtraining

Deel dit artikel: